До края на годината компанията за парични преводи EasyPay Изипейще приема

...
До края на годината компанията за парични преводи EasyPay Изипейще приема
Коментари Харесай

Банкомати на EasyPay и плащане с банкова карта на гише: Какво още въвежда компанията с над 3200 офиса у нас?

До края на годината компанията за парични преводи EasyPay  " Изипей " ще приема заплащания с карти на гишетата си в страната. Това разгласи в отговор на въпрос на money.bg Георги Маринов, изп. шеф на ePay.bg и EasyPay по време на събитие, отдадено на финтех бранша през първата половина на 2023 година

" Причината до в този момент да не можеше да се заплаща с банкова карта в офисите на EasyPay e чисто финансова. За благополучие към този момент имаме финансова рамка, в която това да стане ", сподели Георги Маринов. По думите му до края на годината има действителен късмет това да се случи. 

Банкомати на EasyPay 

Компанията с 32-годишна история възнамерява през август и септември 2023 година да започва слагането на лицензирани банкомати на територията на страната. Те ще работят като същински АТМ, само че в тях ще могат и да се внасят пари.

По думите на Георги Маринов задачата на слагането на тези устройства не е жителите да заплащат сметките си посредством тях, а по-скоро те да обслужават дребните компании.

Така да вземем за пример чиновник на дребна компания, посредством карта, издадена от EasyPay (която служи единствено за идентификация, само че не и за изтегляне на оборота) ще може да внася в банкомата дневния оборот. 
 Банките към този момент няма да ни таксуват, в случай че теглим заплатата си на гише или от банкомат, само че при едно изискване
Банките към този момент няма да ни таксуват, в случай че теглим заплатата си на гише или от банкомат, само че при едно изискване

Дългият път от кеша към банковите преводи

За момента ще бъдат поставени 80 банкомата в по-големите обитаеми места на страната.

" Малките обитаеми места са една финансова компликация. Няма офис, който да може да се самоиздържа без външно финансиране в малко обитаемо място ", разясни повода да не бъдат поставяни банкомати в дребните градове и села Георги Маринов. Той акцентира, че поддръжката на банкомат не е евтина и е комплицирана. 

Идентификация на персоналните карти

На по-голямата част от касите на EasyPay ще бъдат конфигурирани профилирани устройства, които ще ревизират персоналните карти при поръчка за осъществяване на някои услуги, да вземем за пример за приемане на превод. Тези устройства ще бъдат свързани с Министерство на вътрешните работи.

" С помощта на AI ще разпознаваме подправени персонални карти ", сподели Георги Маринов. Той обясни, че задачата на тази мярка е да се пресекат опциите за изтегляне на бонуси от хазартни игри с подправена идентичност и други сходни закононарушения. 
 Тези банки начисляват най-ниски такси за изтегляне на пари от банкомат с дебитна карта
Тези банки начисляват най-ниски такси за изтегляне на пари от банкомат с дебитна карта

Класация на осведомителния портал " Моите пари "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР